Bronzový pohár U13

Baseball: SK Hit Opava se vydal do blízké Ostravy bojovat o medaile v soutěži do 13 let. Dne 12. října se utkaly 3 nejlepší týmy soutěže, které spolu bojovaly o pořadí na stupních vítězů. Jeli jsme do Ostravy v mírně oslabené sestavě, nicméně s velkými ambicemi, protože jsme po dlouhodobé části obsadili 2. místo.

Střet s realitou byl však opravdu tvrdý. Hned v prvním zápase s Frýdkem Místkem jsme museli střídat nadhazovače po dvou pálkařích. Dominik Baďura situaci zachránil a dostali jsme jen jeden bod, nicméně soupeři jsme nalili naději do žil a pustil se do nás s obrovskou vervou. Ač jsme větší část zápasu vedli, tak po sérii hloupých chyb jsme o vedení přišli a v dohrávce zápasu nás soupeř doslova deklasoval. 5:22, fakt si nepamatuju, kdy naposledy jsme dostali tak nařezáno.

Druhý zápas už byl lepší, ale i zde jsme si nechali vzít vedení po sérii zaváhání v obraně a s Ostravou prohráváme 2:12.

Pěknými odpaly se blýskli Rudolf Mateřanka, Dominik Baďura, oba hráči i výborně nadhazovali.

Třetí místo v kategorii u13 je pro nás obrovským úspěchem. Náš tým má věkový průměr pod 12 let a do sezony jsme vstupovali s velkým respektem. Dosažené umístění je velkým příslibem do roku 2025, kdy věkově dorosteme.

Na týmové fotografii: Horní řada zleva: trenér Radek Půda, Vanda Půdová, Vítek Škývara, Daniel Půda, Dominik Baďura, Rudolf Mateřanka, trenér Zdeněk Mateřanka. Dolní řada zleva: Robert Pospíšil, Vojtěch Blažek, Kryštof Blaga, Jan Ondřej, Lukáš Hrbáč

You may also like...