Hit Opava vs Snails Orlová

Dne 4. června se uskutečnil zápas mezi týmy Hit Opava a Snails Orlová. V prvním zápase začínal tým Hit v poli. Na nadhoz nastoupilo známé duo – Rudolf Mateřanka na nadhozu a Dominik Baďura na pozici catchera. V první směně se Rudolfovi na nadhozu nedařilo a byly uděleny mety zdarma. Poté se ale začal soustředit a ve druhé směně už to bylo lepší. Strikeouty se dařily, nebo obrana zneškodnila odpaly Orlové. Soupeř měl také problémy s nadhozem a nedařilo se mu trefit do strike zóny, což vedlo k častému kradení met a bodování našeho týmu. V prvním zápase se také poprvé objevili v roli nadhazovače a catchera opavští nemladší hráči Robert Pospíšil a Lukáš Hrbáč a nevedlo se jim vůbec špatně. Zápas skončil vítězstvím týmu Hit 10:2.

Ve druhém zápase začínal opět tým Hit v poli, zatímco Orlová na pálce. Na nadhozu a pozici catchera se kluci z opavského týmu vystřídali v pozicích. Dominikovi se zpočátku moc nedařilo a udělil dvě mety zdarma, ale poté hodil strikeout a obrana zvládla zbylé outy. Na pálce se týmu Hit v průběhu zápasu moc nedařilo, až na poslední směnu. Snails získali jeden bod a dostali se do vedení, ale naše obrana byla připravená s Rudolfovými pickoffy na první a druhou metu. I když jsme prohrávali 2:0, bojovali jsme dál. Na pálce jsme se vzchopili a podařilo se nám získat 4 body. Poté jsme už jen potřebovali ubránit v poli. Dominika Baďuru vystřídal Kryštof Blaga, který po vystřídání při prvním nadhozu sice udělil metu zdarma, ale Lukáš Hrbáč zahrál doubleout a Kryštof závěrečným hodem rozhodl, neboť hodil strikeout. Tím pádem Hit vyhrál 4:2.

Celkově to byl velmi zajímavý dvojzápas, kde tým Hit Opava předvedl v prvním zápase skvělý výkon a v druhém bojoval do samého konce a zaslouženě oba zápasy vítězně ukončil.

You may also like...