Softball – žákyně zlaté!!!

Hit Opava, opavský baseballový a softballový oddíl se 19/1 podruhé zúčastnil turnaje dívek do 13 let, součásti zimní ligy žaček. Turnaj se konal v nádherné hale Slezského gymnázia a účastnila se jej družstva Opavy, Kunovic, Blanska a Ostravy. Náš nově utvořený čistě dívčí tým stále sbírá zkušenosti, nicméně povzbuzen druhým místem na předchozím turnaji měl ambice nejvyšší. Softball se hraje na směny (sety), zápasy žaček se hrají na šest směn a musím říct, že naše ambice měly život přímo jepičí a ve třetí směně při skóre 0-6 bylo po nich. Utkali jsme se hned v prvním zápase s ostravským velkoklubem Arrows, majícím k dispozice neskutečné zázemí a tréninkové podmínky, které několikanásobně převyšují ty naše. V dospělé kategorii nemáme nárok konkurovat, což ale neplatí o kategoriích mládeže a kůži jsme rozhodně nechtěli prodat zadarmo. Bylo to úsměvné, nadhazoval jsem dětem a ve čtvrté směně jsem s úsměvem oslovil hráčku soupeře s prosbou, ať nás nechají udělat aspoň jeden bod, že prohrát s nulou je trapné. Byla kategorická. Ani náhodou, posledně jste nás porazili a dneska porazíme my vás, fair enough. No ale pak se začaly dít divy. Holky povzbuzené mohutným skandováním publika ožily a začaly pálit ránu za ranou. Zejména odpal Jindřišky Mateřankové byl smrtonosný a zachránil jsem se jen rychlým složením se k zemi. Rána šla vodorovně až do protější zdi haly a větší ránu jsem v turnaji neviděl. V páté směně jsme tak srovnali skóre na 6-6 a v šesté po obraně bez bodu Tereza Malá walk off homerunem (odpal mimo vymezené hřiště) zápas ukončila v náš prospěch. Opava – Ostrava 8-6.

Druhé dva zápasy již nebyly tak napínavé, Snails Kunovice měly obrovskou marodku a tým Blanska prodělává generační obměnu.  Pohlídali jsme si velmi pečlivou hrou na pálce vítězství. Opava – Kunovice 14-6, Blansko – Opava 0-13, soupeři se statečně bránili, ale naši palebné síle nešlo odolat.

Máme velmi nadaný a talentovaný tým, který budujeme již několik let a dosahujeme s ním úspěchů, jak loňské čtvrté místo na MČR, tak dosavadní výsledky zimní soutěže jsou velmi slibné. Momentálně jsme na prvním místě zimní ligy a velmi se těšíme na start venkovní sezony, kdy nebudeme svázáni menšími prostorami tělocvičen a hal. Náš areál se postupně zlepšuje a moc se těšíme na dubnové otevření sezony.

Víte, že v Opavě existuje spolek SK HIT Opava? Věděli jste, že se věnují baseballu a softballu? Víte, že baseball je nejlépe placený kolektivní sport na světě? Víte, že je to herní forma atletiky? Víte, že v Opavě děti trénuje mistr Evropy a ČR? Víte, že tyto sporty umožní dětem zdarma studia na prestižních amerických univerzitách?  Víte, že jsou to sporty olympijské? Přiveďte své děti, třeba si je oblíbí a budou moci sportovat v nekorupčním přátelském prostředí pod vedením kvalifikovaných trenérů. Přijímáme děti ročníku 2007 a mladší, hrajeme kategorie u7, u8, u9, u10, u11 a u13 – největší zájem máme o ročníky 2007 a 2008, kde můžeme přibrat nejvíce dětí díky oddělování chlapců a dívek do samostatných družstev. Hromotluci i urostlé dívky jsou víc než vítáni.

Podrobné informace o SK HIT, rozpisy tréninkových jednotek a kontakty najdete na www.hitopava.cz

You may also like...