Stříbrný softballový víkend U13

V pořadí druhý turnaj ligy žáků letošní softbalové sezóny se odehrál na hřišti v Kunovicích a mladí hráči z HIT Opava si odvezli stříbrný pohár za druhé místo.

První hrací den byl pro opavské borce úspěšný. Výsledky Hit Opava mluví samy za sebe: proti týmu Sever Brno zvítězili 8:2 a následně si poradili i s Locos Břeclav v poměru 12:7. Výkony v obraně i na pálce byly na vysoké úrovni a dávaly slibné předpoklady pro další zápasy.

Druhý den pokračovaly zápasy základní skupiny, kde se opavští borci střetli s týmem Snails Kunovice. V tomto klání podlehli domácím s těsným skóre 5:7, ale i přes tuto porážku se probojovali do finále, kde na ně čekali opět domácí favorité Snails Kunovice.

Finálové utkání bylo napínavé od prvního do posledního nadhozu. Hit se dostal do vedení 0:1, ale Snails dokázali srovnat na 1:1. Atmosféra na hřišti byla bouřlivá, díky povzbuzování jak domácích, tak fanoušků opavského týmu. V koncovce čtvrté směny však domácí hráči předvedli skvělé odpaly a dostali se do vedení 4:1. Tento náskok si udrželi až do konce zápasu. Přestože to bylo těsné, opavští hráči mohou být na svůj výkon právem hrdí. 

Opavský tým ve složení: Baďura Dominik, Blaga Kryštof, Blažek Vojtěch, Cupal Matěj, Hrbáč Lukáš, Chovanec Jakub, Koniorová Viktorie, Mateřanka Rudolf, Pospíšil Robert, Půdová Vanda, Rippel Maxmilián, Škývara Vítek si zaslouží obrovský aplaus za bojovnost a týmového ducha, který prokázali během celého turnaje. Těšíme se na další výkony a držíme palce v nadcházejících zápasech!

You may also like...