Jatka v Orlové

baseball U13. První májový den se nesl pro mladé baseballové hráče opavského týmu SK HIT ve sportovním duchu, utkal se s týmem MSK Snails Orlová v jejich sportovním areálu. Hrály se dva zápasy. První zápas hostoval za Orlovou Vojtěch Blažek, protože soupeři neměli dost hráčů. Oba zápasy se hrály na 5 směn. Za HIT se vystřídali nadhazovači vždy po dvou směnách. První dvě směny skvěle nadhazoval zkušený hráč Matěj Cupal a sehraně mu catcheroval  Rudolf Mateřánka. Třetí a čtvrtou směnu nadhazoval Kryštof Blaga a poslední směnu převzal nadhoz Dominik Baďura.  Během hry hráči zařadili do své herní strategie novou dovednost s názvem pickoff. Pálka našich hráčů byla úspěšná, jednomu z nich, Dominikovi Baďurovi, se podařilo odpálit tzv. homerun. V poli se našemu týmu taktéž dařilo vyřadit outem několik protihráčů.

Přestože bylo horké počasí, soupeři z Orlové se snažili s naším týmem držet krok, ale bylo to nad jejich síly, první zápas totiž pro naše hráče skončil výhrou. V druhém zápase za Orlovou hostoval náš další hráč Vítek Škývara, který se snažil posílit družstvo soupeřů zejména na pálce, kde patřil mezi nejlepší hráče soupeřova týmu, bohužel ho spoluhráči z Orlové nedokázali poslat z úspěšně obsazených met pro tolik toužené body. Orlová nasadila pro druhý zápas šikovnou nadhazovačku, Opavané však byli na pálce opět úspěšní a s přehledem soupeře převálcovali. Hráči MSK Snails Orlová se i přes silné emoce bili za lepší výsledek až do konce, ale opavský tým měl velkou převahu a opět tím dokázal svou zkušenost a velkou chuť soutěžit. Fanoušci i přes horké počasí vydrželi fandit až do konce, stejně tak své hráče navzájem podporovaly i děti obou týmů. Opava si domů přivezla v tento květnový sváteční den dvě drtivá vítězství s výsledky: 11:1 a 16:1.                       

Za SK HIT Opava hráli: Dominik Baďura, Kryštof Blaga, Vojtěch Blažek, Matěj Cupal, Lukáš Hrbáč, Jakub Chovanec, Viktorie Koniorová, Rudolf Mateřanka, Robert Pospíšil, Vanda Půdová, Max Rippel a Vítek Škývara.

You may also like...