HIT Opava U10 hrál doma na výbornou

Poprvé v tomto roce měli opavští baseballisté možnost otestovat nově upravené venkovní hřiště na Hliníku. Díky materiální i technické podpoře sponzorů z řad rodičů se podařilo oddílu během zimní pauzy vyrovnat hrací plochu, takže je nyní připravena na skvělé a kvalitní baseballové a softballové zápasy, na které se opavská veřejnost velmi těší.    

V prvním jarním turnaji nastoupili Opavané proti borcům z Klasik Frýdek – Místek. V kategorii U10 se hraje systémem coachpitch, tzn. že trenér nadhazuje hráčům vlastního týmu. Povoleno je 5 nadhozů a 3 švihy, a tak hráč se musí rozhodnout, který nadhoz je ten správný, a odpálit. V prvním zápase šel do útoku nejprve soupeř. K jeho škodě mířily všechny odpálené míče vysoko do vzduchu a naše obrana je bez problémů pochytala. Náš protiútok začal slibně, brzy jsme měli obsazenou 1. a 2. metu. Pak ale přišla série odpalů směrem na 3. metu, kde Klasik zahrál 3x po sobě šlapací out. Po první směně 0:0. Ve druhé směně Klasik zabral, a nasázel nám 3 body. Naši se však nezalekli, zklidnili hru a přišly dlouhé odpaly, kdy zejména Viktorie Koniorová svým „trojmeťákem“ pomohla získat plný počet bodů ve směně. V obraně Hitu exceloval Robert Pospíšil. Tento nadějný hráč předváděl na pozici spojky virtuózní výkon a  jeho sebejisté zákroky dopomohly k vítězství Opavy na Frýdkem 10:5.

Pořadí na pálce se osvědčilo, takže ve 2. zápase trenér Zdeněk Mateřanka provedl změny pouze v rozmístění našich obránců, aby si všichni vyzkoušeli různé posty. Již od počátku se hrálo podle opavských not.  Hned v úvodu jsme nasázeli 5 bodů, na což již soupeř nedokázal adekvátně zareagovat. V obraně spolehlivě fungovala spolupráce mezi druhým polařem a spojkou, resp. Simonou Baďurovou a Lukášem Hrbáčem, kteří zvládli několik pěkných šlapacích outů na 2. metě. Na 1. metě sebejistě přichytával Robert Pospíšil. Zápas skončil jednoznačně pro Opavu 14:6.

Opavský baseballový klub opět potvrdil, že umí vychovat kvalitní hráče, kteří se neztratí mezi konkurencí. Rádi uvítáme nové zájemce, děvčata i chlapce, kteří by si tento napínavý kolektivní sport chtěli vyzkoušet. Více na www.hitopava.cz

Za Opavu hráli: Simona Baďurová, Lukáš Hrbač, Jakub Chovanec, Jan Chovanec, Viktorie Koniorová, Ester Mateřanková, Robert Pospíšil, Max Rippel, Prokop Vavrečka  

You may also like...