Baseballový semifinálový souboj U13: HIT Opava vs. Arrows Ostrava

V oblasti Východ kategorie U13 se v září 2023 rozeběhly zápasy vyřazovací části, hrané na dva vítězné zápasy. Tým HITu se po základní části umístil na 3. místě a narazil tak na tradiční rivaly z Ostravy. Tyto zápasy byly velmi napínavé, oba týmy chtěly urvat postup do finále, což dalo vzájemným střetnutím nádech vyššího významu.

První zápas se odehrál na domácím hřišti v Opavě. Opavští nadhazovači Daniel Půda a Jan Sobotík podali vynikající výkony a talentovaná Ema Latková zahrála na kečrovi výborný zápas. Arrows nastoupili do první směny z velkým odhodláním a skórovali hned 4x. Opavští dvěma body snížili a začala přetahovaná o každý out. Hiťata velmi dobře pálila, jen při obsazených metách několikrát nedokázali přidat ještě odpal navíc a skórovat častěji. Soupeř si tak udržoval mírný náskok a nakonec zvítězil 8:5. První zápas tak skončil porážkou Opavského týmu.

O dva dny později se v Ostravě konal odvetný zápas. Opavští hráči přistoupili k utkání s obrovským odhodláním a touhou po vítězství. Tým fungoval jako jeden muž, a to bylo cítit na každém metru hřiště. V roli nadhazovače se tentokrát představil Ondřej Kožial, který byl až v poslední směně vystřídán Honzou Sobotíkem, společně udrželi svůj tým ve hře do poslední rozehry. Zápas byl velmi vyrovnaný, po úvodních dvou bodech Arrows ve druhé směně jsme v té následující otočili na 4:2 pro naše barvy. Ondřej Kožial zaznamenal daleký homerun, což bylo doslova povzbuzením pro celý tým. Ema Latková opět suverénně odchytala celý zápas a málem přidala i svůj homerun. Bohužel v závěru soupeři předvedli několik nechytatelných odpalů a zajistili si tak zasloužený postup do finále s konečným vítězstvím 10:5. Opavský tým HIT nyní tak čeká boj o bronzovou medaili.

Týmový duch, odhodlání a láska k baseballu jsou silnými zbraněmi tohoto mladého týmu. Věříme, že bronzová medaile bude jejich odměnou.

Za SK HIT Opava nastoupili: Jan Sobotík, Rudolf Mateřanka, Daniel Půda, Matěj Cupal, Ema Latková, Vanda Půdová, Dominik Baďura, Prokop Grygar, Dominik Salát, Ondřej Kožial, Vítek Škývara, Michael Semera

Trenéři: Radek Půda, Gabriela Půdová, Filip Cupal

You may also like...